Blog de la Biblioteca





dijous, 25 de març del 2010

Premi Hans Christian Andersen de Literatura Infantil 2010

L'escriptor anglès David Almond i l'alemanya Jutta Bauer van obtenir el passat 23 de març, a la ciutat de Bolònia, el premi Hans Christian Andersen de Literatura Infantil a les categories d'autor i il·lustrador, respectivament. La cerimònia d'entrega d'aquest premi, otorgat per l'Organització Internacional per al Llibre Juvenil (IBBY) i considerat com el Premi Nobel de la literatura infantil, tindrà lloc el proper 11 de setembre a Santiago de Compostela dins del Congrés Biennal de l'associació.


A David Almond (Newcastle, 1951) el jurat li ha reconegut la veu única d'un creador d'un realisme màgic per als més petits. L'escriptor, que es va imposar entre 28 candidats, aconsegueix capturar la imaginació dels joves lectors i els motiva a llegir, a pensar i a ser crítics.

Jutta Bauer (Hamburgo, 1955) va ser guardonada, entre els 27 il·lustradors seleccionats per a l'entrega del premi, per la seva aproximació filosòfica, la seva originalitat, creativitat i habilitat per comunicar-se amb els joves lectors.
.